Suikerziekte symptomen

Suikerziekte symptomen

Het is cruciaal dat suikerziekte symptomen spoedig vastgesteld worden. Het niet spoedig vaststellen van suikerziekte symptomen kan namelijk later tot veel complicaties leiden. Men moet bij suikerziekte symptomen onder andere denken aan de volgende verschijnselen:

suikerziekte symptomen diabetes

Gewichtsverlies

Het lichaam stopt bij suikerziekte met het aanmaken van de stof insuline. Het lichaam moet vervolgens zelf glucose zoeken om de cellen van energie te voorzien, wat leidt tot het afnemen van het vet- en eiwitgehalte in het lichaam. Dat leidt uiteindelijk tot het gewichtsverlies, en niet op de gezonde manier.

Vermoeid gevoel

Vanwege het tekort aan insuline heeft het lichaam moeite met het verwerken van glucose. Dit heeft tot gevolg dat de glucose rondstroomt zonder dat het bloed het op een juiste manier kan verwerken, wat zorgt voor het vermoeide gevoel.

Veel drinken en plassen

Een van de duidelijkste suikerziekte symptomen is het vele drinken en plassen. Door de slechte verwerking van glucose zorgen de nieren voor extra vocht in het lichaam om de glucose te verdunnen. Dit extra vocht zorgt voor een grotere drang om te plassen en daardoor een grotere drang om te drinken.

Andere suikerziekte symptomen zijn onder andere:

  • Tintelende handen en voeten
  • Bovengemiddeld last van steenpuisten
  • Droge mond of tong
  • Haaruitval
  • Verminderde potentie bij mannen