Kenmerken Suikerziekte

Suikerziekte is een vervelende stofwisselingsziekte die ontstaat door een gebrek aan insuline.

Er zijn twee verschillende soorten suikerziekten. Bij de ene maakt uw lichaam geen insuline meer aan en bij de andere is de inusline van onvoeldoende kwaliteit. Suikerziekte is een vervelende ziekte waarbij het lichaam geen insuline meer aanmaakt of het lichaam niet meer op deze stof reageert. Indien het lichaam dit niet meer zelf kan reguleren stijgt uw bloedsuiker spiegel.

Kenmerken suikerziekte

Kenmerken Suikerziekte zijn extreme dorst, vermoeidheid en oogklachten zoals dubbel of wazig zien. Ook behoren tot de kenmerken suikerziekte dat wondjes slechter genezen en dat u soms kortademig wordt. Indien u ploseling kilo┬┤s afvalt kan dat ook duiden op suikerziekte. Een constant hongergevoel en het niet helen van infectie wondjes kan ook een kenmerk van suikerziekte zijn. Kenmerken Suikerziekte indien de bloedsuikerspiegel te hoog is zijn zweten, trillen, duizeligheid en hoofdpijn. Ervaart u een van deze kalchten, moet u toch eht advies inschakelen van uw huisarts

Behandeling

De huisarts kan door middel van een bloedafname testen laten doen op suikerziekte. Er wordt een suikertest gedaan en aan de hand van deze test zal de huisarts u medicijnen voorschrijven die u bloedsuiker verlagen. indien bij u kenmerken suikerziekte geconstateerd zijn krijgt u ook naast medcijnen, bewegings en voedings adviezen mee. indien u in hoge mate last heeft van een te hoge bloedsuikerpsiegel, zal de arts ook kunnen overgaan naar insuline spuiten. deze worden dan onderhuids ingespoten en na verloop van tijd kunt u het zelf toedienen.